Bodegas Bilbainas

bodegas-bilbainas-novetats01

05 Oct 2015 Bodegas Bilbainas

Celler centenari amb edificacions històriques; compta amb 3000 m de calats subterranis. Compte també amb producció de D.O. Cava.

Bodegas Bilbainas és la signatura embotelladora més antiga de La Rioja. És el celler amb la major superfície de calats subterranis del territori (3.400 m2), i amb la major superfície de vinyer del municipi d’Haro, l’emblemàtica capital de la Rioja Alta. En conjunt són 250 Ha de vinyers d’una qualitat privilegiada que nodreixen de raïm propi al celler, la qual cosa assegura un processament ràpid sense pèrdua de qualitat. El celler posseeix, dins de la seva gamma, alguns dels vins més prestigiosos i emblemàtics de La Rioja entre els quals destaquen Viña Pomal, Viña Zaco, Royal Carlton i La Vicalanda.

VIÑA POMAL BLANCO 2013

VIÑA POMAL 106 BARRICAS 2010

ALTO DE LA CASETA VIÑA POMAL 2010

vina-pomal-blanco-2013
vina-pomal-106-barricas-2010
alto-de-la-caseta-vina-pomal
Viña Pomal reflecteix en aquest vi la millor tradició vitivinícola de la Rioja Alta en l’elaboració de vins blancs de gran frescor i equilibri. Als cent anys d’història elaborant vins de gran qualitat i consolidat prestigi, se sumeixi la immillorable situació d’un vinyer propi, en el municipi d’Haro.

GRADUACIÓ: 12,5% Vol.
VARIETAT: 70 % Viura y 30 % Malvasía.
REGIÓ: D.O.C. Rioja.

Aquesta edició limitada és un homenatge al naixement de Viña Pomal en 1908, coincidint amb l’anyada 2010, una anyada històrica en Bodegas Bilbainas i qualificada com a excel·lent pel Consell Regulador de la Denominació d’Origen Qualificada Rioja. Una selecció de 106 barriques realitzada per Diego Pinilla, enòleg del celler.

GRADUACIÓ: 14% Vol.
VARIETATS: 90% Tempranillo, 5% Garnatxa i 5% Graciano
REGIÓ: D.O.C. Rioja

Els vells ceps de les quals procedeix aquest vi es troben entorn d’una elevació en el terreny, en un meandre del ric Ebre, des de la qual s’albiren els nostres vinyers a Haro, capital de la Rioja Alta. Un lloc que és Viña Pomal en el seu millor i més pura essència, onegut com l’Alt de la Caseta.

GRADUACIÓ: 14,5% Vol.
VARIETATS: 100% Tempranillo
REGIÓ: D.O.C. Rioja Alta (Haro)

TEMPRANILLO BLANCO 2013

GRACIANO 2010

GARNACHA 2010

vina-pomal-tempranillo-blanco
vina-pomal-graciano
vina-pomal-garnacha
El Tempranillo blanc es va trobar fa uns anys, localitzada en 1988 en Murillo del Riu Leza. Recentment es va autoritzar la seva plantació, i per això en hem volgut començar a estudiar el seu potencial.
Una varietat adequada per a zones fresques, amb una maduració precoç.
Té aromes fresques, de flors blanques i cítrics. Destaca per una boca equilibrada, ben estructurada, ben equilibrada.

GRADUACIÓ: 12,5% Vol.
VARIETAT: 100% Tempranillo Blanco
REGIÓ: D.O.C. Rioja (Haro)

El Graciano és una varietat autòctona de Rioja, molt poc estesa (al voltant de 600 hectàrees a Rioja). De cicle llarg i maduració tardana es caracteritza per un intens color i alta acidesa, tradicionalment complementària del tempranillo en “coupages” de vins de reserva i gran reserva, on aporta longevitat. Aquest cicle llarg fa que en els nostres vinyers de forta influència atlàntica, només maduri bé en anys calorosos o d’especial bonança durant la verema.

GRADUACIÓ: 14% Vol.
VARIETATS: 100% Graciano
REGIÓ: D.O.C. Rioja (Haro)

Dins d’una gamma de vins que representen l’experimentació i la inquietud per millorar en l’elaboració dels vins de l’equip de Bodegas Bilbainas. Aquesta garnatxa vol demostrar el potencial aromàtic d’una varietat que és la més plantada al món. Busquem una garnatxa de zones altes, que tingui frescor i tota la seva potència fruitera, amb gran volum. Que sigui harmoniosa, sense pecar d’excessos.

GRADUACIÓ: 14,5% Vol.
VARIETATS: 100% Garnatxa
REGIÓ: D.O.C. Rioja Alta (Haro)

bodegas-bilbainas-logo