Coto de Hayas

coto-de-hayas-vinos

09 Jul 2015 Coto de Hayas

Coto de Hayas és la principal marca de Cellers Aragonesos, composta per una varietat de vins negres, blancs i rosats.

La marca Coto de Hayas és un referent per a Cellers Aragonesos. Va ser creada per donar nom a una sèrie de vins que s’elaboren amb varietats procedents dels vinyers que en cada collita són més pròdigs en qualitat.
Aquests vins guarden en el seu interior el millor que la terra i l’home han estat capaços de crear. Són els precursors d’una sèrie espectacular de grans vins que omplen d’orgull a Cellers Aragonesos.

COTO DE HAYAS BLANC CHARDONNAY

COTO DE HAYAS ROSAT

COTO DE HAYAS NEGRE

COTO-DE-HAYAS-CHRDONNAY
COTO-DE-HAYAS-ROSADO
COTO-DE-HAYAS-TINTO

GRADUACIÓ: 13% Vol.
VARIETAT: Chardonnay.
VEREMA: Primera setmana de Setembre.

 

ELABORACIÓ
Es duu a terme una maceració pelicular a baixa temperatura durant 6 hores. Després d’un estricte desfangat i neteja del most, es procedeix a la fermentació per mètode tradicional en dipòsits d’acer inoxidable amb control de temperatura a 16º C.

 

CATA Color: Groc pàl·lid amb tonalitats verdoses brillants. Aroma: Molt alta intensitat amb aromes fruiteres, net i potent, amb marcat caràcter varietal amb tons florals i tropicals.
Boca: Suau en la trobada, de vivacitat i estructura equilibrades, llarg i elegant en el postgust.

 

TEMPERATURA DE SERVEI: 8º C

GRADUACIÓ: 13,5% Vol.
VARIETATS: Garnacha i Cabernet Sauvignon.
VINYERS: Raïm procedent de vinyers de la varietat Garnacha de més de 30 anys i Cabernet Sauvignon de 20 anys.
VEREMA: Tercera setmana de Setembre.

ELABORACIÓ
Es duu a terme una maceració pre-fermentativa entre 8 i 10º C al llarg de 6 hores i seguidament es procedeix al sagnat. Elaboració per mètode tradicional fermentant a 16º C amb control de temperatura.

CATA Color: Rosa maduixa molt brillant amb algun to violeta i blavós de joventut. Net i brillant. Aroma: Aromes de bona intensitat de fruites vermelles d’extraordinària qualitat i frescor. Boca: En boca és saborós, fresc, molt bé equilibrat. Excel·lent i ple de matisos en el pas en boca i amb un final potent, ampli i net.

TEMPERATURA DE SERVEI: 8º C

GRADUACIÓ: 13,5% Vol.
VARIETATS: Garnacha i Syrah.
VINYERS: Raïm seleccionat en vinyers de més de 30 anys (Garnacha) i 20 anys (Syrah).
VEREMA: Quarta setmana de Setembre i Primera setmana d’Octubre.

ELABORACIÓ
Mètode tradicional fermentant a menys de 25º C. Es duu a terme una maceració al llarg de 8 dies en dipòsits d’acer inoxidable i semi-maceració carbònica en la varietat syrah. Una vegada obtinguts els paràmetres desitjats es procedeix al sagnat i premsatge. Després de les fermentacions maloláctiques es procedeix a l’assemblatge de les dues varietats.
CATA Color: Vermell guinda intens amb matisos violetes d’aspecte molt net i brillant.
Aroma: Intensitat alta, té una aroma neta i potent de marcat caràcter varietal. S’assemblen matisos fruiters i florals, que aporten complexitat i qualitat al vi. Boca: Atac suau, ampli i estructurat, rodó, ric en matisos, amb ampli postgust.

TEMPERATURA DE SERVEI: 16º C

coto-de-hayas-original